Şbt

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

TEKNOFEST 2024 kapsamında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve mezunlara yönelik olarak "robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri" alanlarında yarışmalar düzenlenecek. Yarışmalar kapsamında takımlara maddi destek ve malzeme desteği ile başarılı bulunan takımlara ödüller verilecek.

Son başvuruların 20 Şubat 2024 tarihine kadar www.t3kys.com sisteminden alınacağı belirtilen "TEKNOFEST 2024" hakkında detaylı bilgiye www.teknofest.org sayfasından ulaşabilirsiniz.

Kas

5-7 Aralık arası okulumuzda 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu yarışması düzenlenecektir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

2023-2024 OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTI DAVETİYESİ

2023 EYLÜL  OKUL-AİLE BİRLİĞİ RAPOR

Kantin ihale belgesi

Kas

"Okul Eile Birliği Gelir-Gider Tablosu" ektedir.

Yarın saat 10:30'da 2022/2023 Eğitim - Öğretim yılı için seçilecek olan yeni Yönetim ve Denetleme Kurulları ve görüşülecek olan gündem maddeleri doğrultusunda Okul-Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı belirtilen yer ve saatte yapılacaktır.

Nis

´´ Dyned ´´ kelimesi Dynamic Education kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. Yani dinamik ( hareketli ) eğitim demektir. Dyned bilgisayar destekli dil eğitim sistemidir .Dyned uzun yıllardır ülkemizde tüm resmi okullarda kullanılmaktadır. İlkokullarda da 4. sınıflarda kullanılır.

Dyned dil eğitimcileri , nörologlar , bilgisayar programcıları ve sanatçıların birlikte çalışarak oluşturduğu bir sistemdir. Dünya´daki ilk ve en etkin çoklu ortam dil eğitimi programıdır. Nöro bilimsel araştırmaların ışığında anlama becerisinden otomatikleşme becerisine geçmeyi ve İngilizce dilinin kalıcı olarak hafızaya yerleşmesini hedefler. Klasik sinif içi egitimle bilgisayar destekli yabanci dil egitimini karsilastirdigimiz zaman her ögrencinin karsi karsiya kaldigi bireysel egitim süreci bilgisayar destekli egitim ile çok üst seviyelere çikar. Bunun ana nedeni her ögrenci bir ögretmen diye düsünebilecegimiz bilgisayarin basina geçtigi zaman ögrenci dersin sonuna kadar ögretmeniyle bas basadir ve karsi karsiya kaldigi problem çözme, analiz yapma, sentezleme orani ve cevap vermek zorunda oldugu soru orani klasik sinif içi egitimiyle karsilastirildiginda fark açik olarak görülebilecektir.

Dyned programinin en önemli özelliklerinden birisi de ögrenciyi sürekli aktif halde bulunmaya zorlamasidir. Bunu yaparken ögrencinin seviyesini sürekli kontrol eder, iletisimseldir (Interactive) ve ögrencinin dogruyu kendi mantigiyla bulmasina yardimci olur.

Ögrenci bilgisayari basinda kaldigi süre içinde yaptigi her davranis sistem tarafindan kayda alinarak ögretmenleri tarafindan ögrencinin degerlendirmesinde yardimci olur. Ögrencinin herhangi bir soruya yanlis bir cevap vermesi durumunda ögrenciye cevabin yanlis olduguyla ilgili görsel, isitsel yada yazili bir komutla cevabini yenilemesi istenir. Eger ögrenci hatasinda israr ederse program ögrenciye ´bugün bu kadar yeter´ der ve ögrencinin baska bir programa devam etmesini ister. Ayrica ögrencinin cevaplandirdiklarinda dogruluk ve yanlislik oranina göre soru zorluk seviyesini ayarlar ve ögrencinin moralinin bozulmasina yol açacak bir duruma getirmez.

Dyned ayni zamanda eglencelidir çünkü her zaman farkli sorular ve durumlarla ve karakterlerle karsilasir. Zaman zaman sarkilar ve oyunlar da oynana bilir ve bunun tamami yabanci dil egitimi kapsami içindedir. Dyned, hemen hemen bütün yabanci dil ögrencilerinin büyük sorunu durumundaki aksan, diksiyon ve tonlama ile ilgili problemlerini de çözmeye yönelik donatilara sahiptir.

NASIL KULLANILIR ?

Öncelikle programı bilgisayarınıza , telefon ya da tabletinize indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra ilk açılışta placement test açılacaktır. Testi tamamladıktan sonra seviyenize göre üniteler açılacaktır. Üniteleri çalışırken bazı kurallara dikkat etmelisiniz. Örneğin ; düzenli çalışmak çok önemli , gün aşırı ve ya her gün yarım saat çalışmak bir gün de 3 saat gibi uzun saatler çalışmaktan daha etkili olacaktır. Mikrafon tuşunu kullanmak artı puan getirirken ,  çeviri ve alt yazı tuşunu kullanmak eksi puan getirmektedir.

Mrt

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Yusuf Sak tarafından 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizin velilerine yönelik "Bağımlılık" konusunda seminer verilecektir. Velilerimize duyurulur..

Tarih: 30.03.2022(Çarşamba)

Yer: 3/B sınıfı(3. Kat)